Toggle Navigation

 

Kari piletina sa cimetom

Cimet je jedan od najaromatičnijih začina. Miris mu je sladak, a ukus topao, ljutkast i pomalo opor. Idealno se slaže u kolačima sa jabukama i kruškama, ali se dodaje i u slana jela.

Priprema

Belo meso iseckati na kockice. Na zagrejanom maslinovom ujlu dinstati iseckan crni luk dok ne omekša. Dodati cimet, lovorov list, đumbir, kari, papriku, šećer, so i izgnječen beli luk. Kuvati par minuta i dodati belo meso i paradajz pire. Preliti vodom da ogrezne i kuvati oko 20-ak minuta. Neposredno pre serviranja dodati limunov sok i još malo prodinstati. Poslužiti kari piletinu uz prilog od barenog pirinča.

recept by Vesna

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 330 kcal

Natrijum - 1121 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 44 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Natrijum - 560.5 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g pilećeg belog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 kafena kašicica cimeta
    • 1 lovorov ribe list
    • 2 cena belog luka
    • 1 kašicica crvene slatke paprike
    • 3 kašicice karija u prahu
    • 1 kašicica šećera
    • sok od pola limuna
    • 1 kašika paradajz pirea
    • so
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • voda
    • 400 g barenog pirinča