Toggle Navigation

 

Povrće sa svinjskim fileom

Đumbir je trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana, poreklom iz Kine. Rastom je sličan trsci, može narasti više od 1 metra u visinu i ima kopljasto lišće.

Plativoo
Priprema

Meso iseći na trake. Izmešati gustin, soja sos i kašiku ulja, začiniti, pa u tome marinirati meso. U međuvremenu, skuvati brokoli u slanoj kipućoj vodi. Papriku iseći na štapiće, a luk i šampinjone na kolutove. Meso izvaditi iz marinade i ostaviti da se ocedi. U dubljem tiganju zagrejati 2 kašike ulja, pa u njemu ispržiti meso, uz neprestano mešanje. Meso izvaditi i ostaviti na toplom. Usuti marinadu u tiganj, ostaviti da prokuva i dodati prethodno pripremljeno povrće i grašak. Sve kuvati 6-7 minuta. Potom vratiti meso, još malo dinstati da se pomešaju ukusi. Začiniti đumbirom i služiti toplo uz bareni brokoli.

Uz mali napor oko pripreme, marinada daje veliki doprinos svakom jelu i pruža mogućnost da razvijete vlastitu kreativnost. Jednom kad savladate osnove, slobodno možete eksperimentisati sa začinima.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 535 g

Energetska vrednost porcije - 625 kcal

Natrijum - 1300 mg

Masti - 23 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 54 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 72 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 18 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 267.5 g

Energetska vrednost porcije - 312.5 kcal

Natrijum - 650 mg

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 27 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 9 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g svinjskog filea
    • 1 kašicica gustina
    • 4 kašike soja sosa
    • 3 kašike ulja
    • 300 g zelene i crvene paprike
    • 1 ljuta crvena paprika
    • 100 g šampinjona
    • 100 g barenog graška
    • 1 kašicica šećera
    • 500 g brokolija
    • 1 veza mladog luka
    • 150 g praziluka
    • 2 šargarepe
    • 300 g integralnog hleba