Svinjski file raseći i istanjiti tučkom za meso vodeći računa da se meso na iskida. Po istanjenom fileu rasporediti sitno isečeno povrće, urolovati i ispeći u rerni na 220*C, oko 25 minuta.
Krompir oprati, oguliti, iseći na komade i staviti u šerpu sa vodom. Posoliti i kuvati. Zatim ga ocediti od vode, ispasirati, dodati puter i lagano mešajući dodavati vrelo mleko do određene gustine.
Gotov punjeni file iseći na kolutove i garnirati sa krompir pireom.
Porcija za odraslu osobu - 570 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 4 g