Toggle Navigation

 

Ramstek sa povrćem (Video recept)

Pravi gurmanski obrok sa obiljem raznovrsnog povrća, kojim ćete uneti više od polovine ukupnih dnevnih potreba u dijetalnim vlaknima.

Plativoo
Priprema

Krompir oljuštiti i iseći na kocke veličine 2x2 cm i kuvati u slanoj vodi oko 20 min.. Sa junećeg ramsteka skinuti suvišne žilice, posoliti, pobiberiti i premazati sa obe strane senfom. Tako mariniran ramstek ispeći u tiganju na minimalnoj količini masnoće, a neposredno pred kraj pečenja podliti belim vinom. Kada je gotov, ramstek izvaditi iz tiganja, pa u preostaloj tečnosti kratko prodinstati povrće prethodno iseckano na štapiće. Servirati na tanjir bareni krompir, preko njega sotirano povrće, a preko svega ramstek. Dekoristati i poslužiti uz salatu od svežeg kupusa.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 870 g

Energetska vrednost porcije - 520 kcal

Natrijum - 1500 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 120 mg

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 56 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Vlakna - 15 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 435 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 750 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Vlakna - 7.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g junećeg ramsteka
    • so
    • biber
    • 1 kašika ulja
    • 2 kašicice senfa
    • 100 g šargarepe
    • 150 g celera
    • 150 g paprike
    • 1 praziluk (zeleni i beli deo)
    • 100 ml belog vina
    • 600 g krompira