Sipati vodu u šerpu i ostaviti da proključa. Prokelj staviti u ključalu vodu i kuvati ga par minuta. Pileće meso iseći na šire štapiće, umotati u listove pršute, zakačiti čačkalicom i ispeći na vrelom ulju u tiganju. Pržiti meso po 2-3 minuta sa svake strane. Gotovo meso izvaditi na tanjir sa papirnom salvetom da se upije višak masnoće. U tiganj, na istu masnoću sipati pavlaku, dodati origano i promešati. Obareni prokelj ocediti. U drugi tiganj sipati ulje, stavti prokelj, posoliti, pobiberiti i propržiti 2-3 minuta. servirati prokelj na tanjir. Iz rolnica izvaditi čačkalice, staviti ih na prokelj i preliti sosom od pavlake i origana. Dekorisati vlašcem i paprikom. Služiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 670 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 6.5 g