Toggle Navigation

 

Svinjski file sa paprikom i pšenicom

Paprike možete peći u rerni ili na roštilju, prelivene maslinovim uljem najčešće sa belim lukom. Za pripremu salata od pečenih paprika najbolje su crvene, mesnate paprike. Odlične su u salatama ili kao dodatak nekom jelu.

Priprema

Meso začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i ispeći na malo ulja u gril tiganju.

Na preostalom maslinovom ulju propržiti naseckanu slaninu.

Dodati isečenu pečenu papriku i papričicu, paradajz pire i začiniti crvenom mlevenom paprikom.

Naliti malo vode i kuvati dok tečnost ne ispari, a zatim dodati kuvanu pšenicu, peršunov list i sve promešati.

Servirati na tanjir grilovane svinjske filee sa paprikom i pšenicom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 520 kcal

Natrijum - 693 mg

Masti - 29 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 100 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 346.5 mg

Masti - 14.5 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g svinjskog filea
    • 80 g dimljene slanine
    • 600 g pečenih paprika
    • 50 g pečene ljute paprike
    • 250 g kuvane pšenice
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 30 g paradajz pirea
    • biber
    • so
    • dodatak jelu