Tikvice narendati, posoliti, ostaviti da malo odstoje, a zatim ih ocediti.
Dodati feta sir, jaja, puter, začine i sve promešati.
U nauljenu tepsiju ređati kore i fil, redom, dok se svi sastojci ne potroše.
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 20 minuta.
Servirati uz čašu jogurta.
Udeo masnoća u energetskoj vrednosti porcije je iznad preporučenih vrednosti, pa osobe koje iz zdravstvenih razloga moraju da ograniče unos masnoća umesto feta sira mogu da upotrebe sir od obranog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 870 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 143 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 435 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 71.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 2 g