Toggle Navigation

 

Kiflice sa viršlama

Rendani ren odlično se slaže sa različitim jelima jenim od pavlake, sira ili majoneza. Najjači ukus ima sirov, fino ili grubo narendan ren. Termičkom obradom isparavaju eterična ulja koja mu daju oštar miris i ljutinu, tako da je konzerviran ren i kuvana jela od rena daleko blažeg ukusa.

Plativoo
Priprema

Rastopiti kvasac sa šećerom, mlekom i vodom i ostaviti da uskisne.

Dodati brašno i ulje i mesiti dok se ne dobije kompaktno testo. Testo podeliti na 6 jednakih delova (jufki) i ostaviti da se udvostruči na toplom mestu oko pola sata.

Penasto umutiti margarin.

Razviti oklagijom jufku po jufku, premazati margarinom i stavljati jednu na drugu (poslednju jufku ne treba premazati). Ostaviti testo na toplom mestu oko pola sata da se udvostruči.

Razviti testo, prečnika 80 cm i iseći trouglove. Premazati trouglove kečapom, senfom ili renom, staviti viršlu i uviti kiflice.

Kiflice peći u rerni zagrejanoj na 180*C dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 312 mg

Masti - 26 g

Masti (%) - 60 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Natrijum - 156 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 11.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

60

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 200 ml mleka
    • 200 ml vode
    • 40 g svežeg kvasca
    • 2 kašicice soli
    • 3 kašike šećera
    • 300 ml ulja
    • 700 g pšeničnog brašna
    • 200 g margarina
    • 1 jaje
  • Nadev:
    • 250 g viršli
    • 2 kašike senfa
    • 2 kašike mariniranog rena
    • 2 kašike kečapa