Toggle Navigation

 

Mafini sa ajvarom

Aromatičan i ukusan, domaći ajvar predstavlja jedan od najukusnijih specijaliteta balkanske kuhinje koji se može poslužiti kao prilog uz brojna jela ili kao jednostavan, hlebni namaz. Pravi se od crvene paprike i patlidžana sa dodatkom začina.

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti margarin i ajvar.

Postepeno dodavati mleko, jaja, brašno, so i prašak za pecivo.

Umutiti smesu, razliti u kalup za mafine i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 25 minuta.

Mafine prohladiti, izvaditi iz kalupa i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 605 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 42.5 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 302.5 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 26.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g ajvara
    • 150 g margarina
    • 250 ml mleka
    • 3 jaja
    • 300 g brašna
    • 10 g soli
    • 1 prašak za pecivo