Razmrviti kvasac, dodati malo šećera i mleka i ostaviti da uskisne.
U posudu staviti 2 jaja, so, mast, brašno i pripremljen kvasac i uz dolivanje mleka umesiti glatko testo. Testo premesiti, podeliti na dva dela i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Razviti testo oklagijom na list debljine 2 cm, premazati sirom umućenim sa 1 jajetom i uviti u rolat.
Staviti štrudle u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premazati jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 150*C oko pola sata. Povisiti temepraturu pečenja na 200*C i peći dok ne porumene.
Gotove štrudle uviti u pamučnu krpu i ostaviti da se ohlade.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 82 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 41 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 12.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 0.5 g