Kvasac razmutiti sa šećerom u toploj mešavini vode i mleka. Kada nabubri dodati brašno, mast, jaja, pavlaku za kuvanje, sitno iseckan ruzmarin, posoliti i začiniti sa većom količinom belog bibera. Zamesiti meko testo i ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 2 sata.
Udvostručeno testo premesiti na radnoj površini, razviti oklagijom i premazati sa mašću. Preklopiti testo, ponovo razvući oklagijom i premazati i ponavljati postupak dok se mast ne potroši.
Testo razviti na deblji list, modlom vaditi pogačice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Pogačice peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Začinske biber pogačice poslužiti tople uz čašu jogurta.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 46 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 23 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 14.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 0.5 g