Toggle Navigation

 

Čili koko graham krekeri

Graham brašno je tamnije brašno, dobijeno od celog pšeničnog zrna pa je stoga i bogatije vitaminima E i B-kompleksa te mineralima (Mg, Ca, P i K). 

Plativoo
Priprema

Margarin, mleko i med rastopiti u šerpi.

Dodati preostale sastojke i umesiti glatko testo. Ostaviti pola sata da odstoji, zatim ga razviti na list debljine 1 cm i iseći nožem romboide.

Poređati u pleh, posuti kristal šećerom i ispeći na 200*C, oko 35 minuta.

Servirati na tanjir i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 97 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 2 g

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 48.5 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g graham brašna
    • 90 g ovsenog brašna
    • 25 g kakaa
    • 50 g šećera
    • 5 g praška za pecivo
    • 2 g sode bikarbone
    • 120 g margarina
    • 200 ml mleka
    • 60 g meda