Toggle Navigation

 

Mafini sa prelivom od krušaka

Kada kupujete kruške birajte neoštećene i nedozrele plodove pošto kruške jako brzo sazrevaju. Nemojte ih čuvati u plastičnim kesama jer se tako ubrzava proces truljenja a s obzirom na to da lako apsorubuju razne mirise, nemojte ih držati blizu hrane koja ima specifičan i jak miris

Plativoo
Priprema

Umutiti margarin sa šećerom, dodati jaja, brašno, jogurt, prašak za pecivo i bademe.

Sjediniti sve sastojke i razliti smesu u podmazan kalup za mafine. Peći u zagrejanij rerni na 190*C oko 20 minuta.

Kruške oljuštiti, iseckati i izmiksati u blenderu. Presuti smesu u šerpicu, dodati med i vanil-šećer. Kuvati dok masa ne postane gusta.

Mafine servirati na tanjir i preliti prelivom od krušaka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 90 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 26 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 45 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 13 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 270 g brašna
    • 200 g šećera
    • 100 g margarina
    • 2 jaja
    • 150 ml jogurta od obranog mleka
    • 70 g mlevenih badema
    • 5 g praška za pecivo
  • Preliv:
    • 3 vece kruške
    • 2 kašike meda
Ključne reči:
margarin jogurt brašno kruške badem