Penasto umutiti žumanca sa šećerom (dok se ne rastopi) i dodati brašno.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, sjediniti sa smesom od žumanaca, a zatim dodati sitno iseckanu čokoladu, seckane i mlevene orahe i suvo grožđe, promešati varjačom (nikako mutiti mikserom) i smesu razliti u podmazan kalup.
Ispeći jednu koru u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 30 minuta.
Skuvati sirup od šećera i vode, dodati polovinu limuna isečenog na kolutove, a drugu polovinu limuna iscediti u sirup. Sirup ostaviti da se ohladi.
Pečenu koru izvaditi iz rerne, preliti ohlađenim sirupom i ostaviti da torta upije sirup.
Rastopiti čokoladu sa puterom i glazurom preliti tortu. Ostaviti da se ohladi i stegne.
Pre posluženja tortu dekorisati čokoladnim mrvicama.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 43 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 21.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 1 g