Pripremiti želatin po uputstvu.
Zagrejati mleko, ali paziti da ne proključa, dodati malo mleka u smesu vode i želatina, promešati, a zatim sav želatin dodati u mleko i dobro promešati. Voditi računa da se ne pojave grudvice. Ako se pojave, ponovo zagrejati mleko i mešati dok grudvice nestanu.
Izmešati mleko sa želatinom sa jogurtom i medom, dodati ekstrakt vanile i promešati. Uliti u modle za panakotu ili puding. Ostaviti u frižider na 6 sati ili preko noći da se ohladi i stegne.
Za preliv staviti u šerpicu šećer i dodati 50 ml vode. Dodati voće i kuvati dok ne provri pa sniziti temperaturu i kuvati na tihoj vatri 10 do 15 minuta.
Ostaviti da se potpuno ohladi pre prelivanja i preliti neposredno pre serviranja.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 74 %
Natrijum - 59 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 2.5 mg
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Natrijum - 29.5 mg
Vlakna - 0.5 g