Toggle Navigation

 

Pivske kiflice (posno)

Pivo se proizvodi više od 8000 godina i s razlogom je našao svoje mesto u kulinarstvu. Pivo odlično razmekša meso, pa se koristi za mariniranje čvrstih i velikih komada mesa, poboljšava ukus jelima od piletine, a ne treba zaboraviti ni njegova svojstva u podizanju testa.

Priprema

Umesiti testo od brašna, praška za pecivo, ulja i piva.

Testo formirati u jufku, a zatim ga podeliti na 9 loptica. Svaku lopticu razviti oklagijom i iseći na 8 delova.

Uviti kiflice i peći u rerni zagrejanoj na 180*C dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Skuvati sirup od šećera i vode. U vruć sirup stavljati kiflice, uvaljati ih u mlevene orahe i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 17 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Natrijum - 8.5 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 2 kafene piva
    • 4 šoljice ulja
    • 700 g brašna
    • 1 kesica praška za pecivo
  • Sirup:
    • 300 g šećera
    • 250 ml vode