Toggle Navigation

 

Pomorandža torta

Ukoliko se pomorandže teško gule, najbolje je preko njih preliti vrelu vodu i pustiti da tako odstoje pet minuta. Nakon toga kora će se mnogo lakše ljuštiti. Na ovaj način i plodovi postaju znatno sočniji.

Priprema

U činiji sjediniti mleveni keks, sok i otopljen margarin. Dobro izraditi i rasporediti po kalupu. Ostaviti da se stegne.

Pomorandže oljuštiti i iseckati na manje komade.

Umutiti pavlaku, dodati iseckane pomorandže i dobro promešati.

Fil rasporediti preko kore, ukrasiti kriškama pomorandže i krupno rendanom čokoladom.

Tortu ostaviti na hladnom mestu do serviranja, a zatim je iseći i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 270 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 135 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 400 g mlevenog keksa
    • 150 ml soka od pomorandže
    • 100 g margarina
  • Fil:
    • 4 pomorandže
    • 200 g šećera u prahu
    • 400 ml slatke pavlake
    • 50 g rendane čokolade
    • 1 pomorandža