Toggle Navigation

 

Čokoladna oranž torta

Kada kupujete pomorandže, morate obratiti pažnju na izgled kore koja ne sme da bude oštećena i smežurana, sa mrljama ili tragovima plesni na površini. Plod treba da bude čvrst i "težak" jer je pomorandža sočnija ukoliko je teža.

Plativoo
Priprema

Želatin razmutiti sa sokom od pomorandže i ostaviti da odstoji.

Čokoladu rastopiti sa malo vode i ostaviti da se prohladi.

Pomorandže sitno iseckati i ostaviti da se procede.

Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati šećer u prahu, razmućen želatin i rastopljenu čokoladu. Promešati masu i podeliti na dva dela.

U prvi deo nadrobiti integralni keks i rasporediti po kalupu.

U drugi deo staviti komadiće pomorandži i premazati preko prvog fila. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

Tortu pre služenja ukrasiti kriškama pomorandže.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 113 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 56.5 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

18

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kesice želatina
    • 2 pomorandže
    • 200 ml soka od pomorandže
    • 150 g šećera u prahu
    • 400 ml slatke pavlake
    • 200 g integralnog keksa
    • 100 g čokolade