Toggle Navigation

 

Snežna kraljica torta

Višnje za pripremu torte treba dobro ocediti. Vodite računa da voće u testo dodajete veoma pažljivo, sporo mešajući, kako višnje ne bi obojile testo. Ako ne želite da višnje tokom pečenja ne padnu na dno posude, pre nego što ih dodate u testo, blago ih pospite brašnom. 

Plativoo
Priprema

Želatin razmutiti sa 200 ml mleka. Zagrejati 300 ml mleka i šećer, dodati masu sa želatinom i kratko prokuvati. Ostaviti u zamrzivač da se što pre stegne.

Dotle umutiti šlag sa mlekom. Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku stegnutog želatina.

Smesu podeliti na tri dela i u jedan deo staviti keks, a u drugi otopljenu prohleđenu čokoladu.

Okrugli kalup posuti sa polovinom rendane čokolade. Staviti fil sa keksom, poređati polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil.

Posuti preostalom čokoladom i ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne. Pre služenja dekorisati tortu. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 135 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 52.5 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 67.5 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 ml mleka
    • 2 želatina
    • 300 g šećera
    • 500 g šlaga u prahu
    • 800 ml mleka
    • 200 g mlevenog keksa
    • 100 g čokolade
    • 100 g rendane čokolade
    • 600 g višanja
Ključne reči:
torta šlag mleko višnje čokolada