Pomorandžu oprati, narendati koru, a zatim je očistiti i seckati na kockice.
Kalupe premazati puterom i posuti mlevenim keksom.
Na pari otopiti puter i crnu čokoladu sa pomorandžom, dodati koru od pomorandže, brašno i slatku pavlaku i uz neprestano mešanje sjediniti sastojke. Skloniti sa pare.
Dodati penasto umućena jaja i promešati. Napuniti kalupe do polovine, staviti iseckanu pomorandžu a zatim ih napuniti do 0,5 cm do vrha.
Peći u rerni zagrejanoj na 270*C oko 5 minuta.
Tanjir dekorisati kolutom pomorandže i sladoledom, servirati sufle i poslužiti topao.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 104 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 154 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 52 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 77 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1 g