Toggle Navigation

 

Sufle sa pomorandžom

Pomorandža je voće koje se ubraja u grupu agruma – voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog ukusa. Najlepša je u svom prirodnom svežem obliku ili isceđena ili prerađena u sok. Česta je osnova kolača ili različitih poslastica. Pomorandža je odličan izvor vitamina C – 100 g obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba u ovom značajnom antioksidansu!

Plativoo
Priprema

Pomorandžu oprati, narendati koru, a zatim je očistiti i seckati na kockice.

Kalupe premazati puterom i posuti mlevenim keksom.

Na pari otopiti puter i crnu čokoladu sa pomorandžom, dodati koru od pomorandže, brašno i slatku pavlaku i uz neprestano mešanje sjediniti sastojke. Skloniti sa pare.

Dodati penasto umućena jaja i promešati. Napuniti kalupe do polovine, staviti iseckanu pomorandžu a zatim ih napuniti do 0,5 cm do vrha.

Peći u rerni zagrejanoj na 270*C oko 5 minuta.

Tanjir dekorisati kolutom pomorandže i sladoledom, servirati sufle i poslužiti topao.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Natrijum - 104 mg

Masti - 27 g

Masti (%) - 64 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 154 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 52 mg

Masti - 13.5 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 77 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g putera
    • 250 g crne čokolade sa pomorandžom
    • 1 pomorandža
    • 75 g pšeničnog brašna
    • 4 jaja
    • 100 ml slatke pavlake