U činiji umutiti margarin sa šećerom, dodati jaje, brašno, sok od jabuke, susam, kokos i iseckan lešnik.
Dobro umutiti masu, napraviti štanglice i poređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Staviti kekse u zagrejanu rernu i peći 20 minuta na 200*C.
Gotove susam keksiće preliti čokoladnim ili voćnim topingom i poslužiti prohlađene.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 72 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 132.5 kcal
Natrijum - 36 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 5.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1 g