Toggle Navigation

 

Tropska pizza

Kada kupujete pomorandže, mandarine i ostalo voće iz grupe citrusa ili agruma, birajte plodove koji su teži u odnosu na svoju veličinu, kao i one sa tanjom korom. To je siguran znak da su sočni. Citrusi se na sobnoj temperaturi mogu održati od tri do sedam dana, a u frižideru od dve nedelje do mesec dana.

Priprema

Voću odstraniti koru. Pomorandžu i mandarinu odvojiti na kriške, a bananu i kivi iseći na kolutiće. Ananas iz konzerve dobro ocediti od soka. Sir umutiti sa pavlakom i tom smesom premazati koru za picu. Peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Izvaditi picu iz rerne, rasporediti voće po površini i vratiti u rernu da se peče još 5 minuta. Služiti toplu parčad pice i po želji preliti voćnim topingom i posuti struganom korom limuna.
Odlično izbalansirana poslastica kojom možete iznenaditi i obradovati svoje ukućane, ali ne zaboravite da, ukoliko želite da sačuvate zdravlje i poželjnu telesnu masu, i energetska vrednost poslastice mora biti uklopljena u ukupne dnevne energetske potrebe organizma.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Natrijum - 575 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 16 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 66 g

Ugljeni hidrati (%) - 70 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Natrijum - 287.5 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 8.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 8 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 200 g sitnog sira od obranog mleka
    • 50 ml slatke pavlake
    • 1 pomorandža
    • 1 mandarina
    • 3 kivija
    • 1 banana
    • 300 g ananasa iz konzerve