Toggle Navigation

 

Tulumbe

Za istiskivanje tulumbi postoji poseban špric, a ukoliko ga nemate, koristite dresir džak.

Plativoo
Priprema

Zagrejati do ključanja ulje, vodu i malo soli. Skloniti sa grejnog tela i uz mešanje dodavati brašno. Kada se masa ujednači, vratiti na grejno telo i kuvati još 2-3 minute.

Ostaviti da se smesa ohladi, a zatim dodavati uz stalno mešanje jedno po jedno jaje. Staviti smesu u špric i istiskivati u tepsiju tulumbe. Ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta.

Skuvati preliv od šećera, vode i limunovog soka.

Tople tulumbe preliti skuvanim prelivom i ostaviti da se ohlade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 120 kcal

Natrijum - 28 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 21 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 60 kcal

Natrijum - 14 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 10.5 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 100 g ulja
    • 100 g vode
    • 3 jaja
    • 150 g brašna
    • so
  • Preliv:
    • 500 g šećera
    • 500 ml vode
    • sok jednog limuna
Ključne reči:
šećer ulje sok od limuna brašno