Toggle Navigation

 

Bruskete sa inćunima (posno)

Inćuni pripadaju porodici sleđeva, zajedno sa srdelom, papalinama i haringama. Cela porodica nosi zajednički naziv „sitna plava riba“. Inćuni se najčešće konzervišu i kao usoljeni u konzervama ili staklenim teglama dospevaju na tržište.

Priprema

Hleb iseći na kriške i staviti da se zapeče 10 minuta u zagrejanu rernu na 180*C.

Čeri paradajz, beli luk i peršunov list iseći i pomešati sa maslinovim uljem.

Rukolu i pripremljenu masu staviti na zapečen hleb, dodati inćune, kolutove crvenog luka, masline i kapar.

Bruskete servirati i poslužiti uz sok od jabuke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 1480 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 21 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 72 g

Ugljeni hidrati (%) - 57 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 107.5 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 740 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 10.5 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g domaćeg hleba
    • 200 g čeri paradajza
    • 100 g inćuna
    • 3 cena belog luka
    • peršunov list
    • 40 g rukole
    • 100 g crvenog luka
    • 40 g maslina
    • 20 g kapra
    • 2 kašike maslinovog ulja