Toggle Navigation

 

Bataci u soja sosu i đumbiru sa sotiranim povrćem

Nutritivni sastav korena đumbira je vrlo raznovrstan. Od minerala, đumbir u značajnijim količinama sadrži kalijum, bakar, magnezijum i mangan. Od vitamina sadrži vitamin C, vitamine B grupe, poput vitamina B6, pantotenske kiseline i niacina.

Priprema

U činijici pomešati med, soja sos i izrendan svež đumbir.

Batake odkostiti, izgrilovati na zagrejanom ulja, preliti pripremljenom mešavinom od soja sosa i đumbira i kratko ukrčkati.

Na zagrejanom puteru kratko sotirati iseckano povrće- praziluk, šargarepu, papriku, tikvice i brokoli.

Servirati batake na tanjir uz povrće i poslužiti uz krišku ražanog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 1430 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 100 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 715 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 pileca bataka
    • 80 g meda
    • 60 ml soja sosa
    • đumbir
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 30 g putera
    • 150 g praziluka
    • 150 g tikvica
    • 150 g šargarepe
    • 150 g brokolija
    • 100 g paprike
    • so
    • biber