Toggle Navigation

 

Popara

Popara je staro, skoro zaboravljeno jelo koje bi trebalo svakako češće da bude na trpezama.

Priprema

Mleko sipati u šerpu i ostaviti da provri.

Stari hleb iseći na kriške, a zatim i na kockice i staviti u provrelo mleko. Kuvati par minuta dok se hleb ne natopi a zatim dodati puter.

Skinuti sa grejnog tela i u smesu staviti švapski sitan sir, posoliti i promešati.

Poparu servirati i poslužiti toplu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 310 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Natrijum - 1170 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 26 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 155 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 585 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 11.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 13 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g starog hleba
    • 600 ml mleka
    • 200 g sitnog sira
    • 20 g putera
    • so,
Ključne reči:
mleko stari hleb sitan sir puter