Toggle Navigation

 

Srpsko-italijanski omlet

Industrijska proizvodnja mesnih prerađevina čini proizvode kao što je kobasica sigurnijom za konzumaciju jer su sastojci laboratorijski kontrolisani i samim tim zdravstveno bezbedni. Udeo aditiva, među kojima najčešće korišćene soli nitrita koje imaju ulogu da spreče razvoj bakterija Clostridium botulinum, strogo se definišu Pravilnikom o aditivima.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom ulju propržiti isečenu papriku i kobasicu.

Jaja i belanca umutiti u činijici sa kajmakom i naseckanim belim lukom.

Smesu sipati u tiganj i ispeći omlet.

Servirati omlet na tanjir, preko staviti paradajz isečen na kolutove i posuti parmezanom.

Omlet poslužiti uz zemičke i sok od jabuke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Natrijum - 740 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 247 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 370 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 123.5 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 4 belanca
    • 160 g kobasice
    • 40 g kajmaka
    • 150 g zelene paprike
    • 1 cen belog luka
    • 200 g paradajza
    • 20 g parmezana
    • 2 kašike ulja
    • 4 zemičke
    • 800 ml soka od jabuke
Ključne reči:
jaja kajmak paprika kobasica paradajz