Toggle Navigation

 

Kajgana sa kobasicom od soje

Jaja, osim što sadrže najkvalitetnije belančevine, izvor su lecitina i holina, važnih u održavanju funkcije i zdravlja mozga, kao i gvožđa, luteina, vitamina grupe B, vitamina D i E.

Plativoo
Priprema

Kobasicu i praziluk iseckati na kolutove, paradajz na kockice.

U nauljenom tiganju propržiti kobasicu i praziluk, pa dodati tofu sir i paradajz, te dinstati još 5 minuta.

Zatim posoliti i preliti razmućenim jajima.

Kajganu poslužiti uz ražani hleb i šolju jogurta.

 

Jaja čuvajte u frižideru u za njih predviđenom prostoru ili u posebnim posudama. Uži kraj jajeta okrenite prema dole jer će se tako sprečiti isparavanje vlage iz njega i punjenje vazduhom vrećice između ljuske i membrane.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 615 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Natrijum - 989 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 225 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Vlakna - 13 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 307.5 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Natrijum - 494.5 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 112.5 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Vlakna - 6.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jajeta
    • 200 g kobasica od soje
    • 300 g praziluka
    • 200 g mrvljenog tofu sira
    • 400 g paradajza
    • 1 kašika ulja
    • so
    • 400 g ražanog hleba
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak