Toggle Navigation

 

Tunjevina s povrćem (Video recept)

Ako želite da smanjite sadržaj masti u ovom doručku, umesto kisele pavlake upotrebite sitan kravlji sir tzv. švapski sir.

Priprema

Tunjevinu ocediti od viška ulja i staviti u činiju.

Zelenu salatu oprati, iseći na šire rezance i pomešati sa tunjevinom.

Ovome dodati paradajz isečen na tanke kriške i prethodno skuvani kukuruz šećerac.

U smesu dodati kiselu pavlaku i začiniti.

Servirati na tanjir, dodati kolutove crnog luka, kriške kuvanih jaja i limun.

Uz tunjevinu sa povrćem poslužiti krišku crnog hleba i čašu hladnog mleka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 530 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 595 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 125 mg

Belančevine - 35 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 51 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 265 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 297.5 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 62.5 mg

Belančevine - 17.5 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 25.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 350 g tunjevine
    • 200 g paradajza
    • 200 g kukuruza šećerca
    • 100 ml kisele pavlake
    • limun
    • so
    • 2 barena jaja
    • 40 g crnog hleba
    • 1 glavica zelene salate
    • 1 glavica crnog luka
    • 800 ml obranog mleka