Toggle Navigation

 

Tunjevina sa pasuljem

Obrok bogat belančevinama i dijetnim vlaknima, pogodan kako za ishranu zdravih, tako i za ishranu gojaznih, osoba obolelih od šećerne bolesti i onih sa povišenim vrednostima masnoća u krvi.

Priprema

Tunjevinu ocediti od viška ulja, staviti u činiju i dodati kuvan crveni pasulj.

Crni luk iseći na listiće, beli luk iseckati sitno, a zelenu salatu iseći na rezance.

Povrće dodati u činiju sa tunjevinom i pasuljem, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i promešati.

Tunjevinu sa crvenim pasuljem servirati u posudice i poslužiti uz krišku integralnog hleba i kiselo mleko.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Natrijum - 970 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 38 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 485 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 19 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 320 g tunjevine
    • 300 g kuvanog crvenog pasulja
    • 100 g crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • 1 glavica zelene salate
    • 1 limun
    • so
    • biber
    • 200 g integralnog hleba
    • 4 čaše kiselog mleka