Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i brzo ispržiti na zagrejanom maslinovom ulju.
Staviti u vatrostalnu tepsiju, dodati pomorandžu isečenu na kolutove, posuti mirođijom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Slaninu iseckati, staviti u tiganj i pržiti par minuta dok ne ispusti mast. Zatim dodati isečene šampinjone, pobiberiti, blago posoliti (pošto je slanina slana), propržiti i preliti belim vinom.
Bareni krompir iseči na kolutove, izgrilovati i posuti susamom.
Servirati ćuretinu sa pomorandžom na tanjir, dodati susam krompir i šampinjone sa slaninom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 640 kcal
Natrijum - 984 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 124 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 492 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 62 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 2 g