Junetinu iseći na kockice veličine 2x2 cm i kratko prepeći sa svih strana.
Crni luk iseckati, dodati u meso i zajedno pržiti par minuta. Začiniti crvenom mlevenom paprikom, preliti vodom, dodati lovor list i kuvati poklopljeno oko 40 minuta odnosno dok meso ne omekša.
Sitno iseckati slaninu i beli luk, staviti u činiju, posuti mlevenim kimom i sitno iseckanim peršunom, promešati i dodati u gulaš.
Na kraju dodati i kuvani pasulj, promešati i ukuvati do željene gustine.
Juneći gulaš sa pasuljem poslužiti topao.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 710 kcal
Natrijum - 521 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 167 mg
Belančevine - 64 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 18 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 260.5 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 83.5 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 9 g