U tepsiju sipati ulje, dodati svinjsko i juneće meso isečeno na kocke i peći 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Izvaditi tepsiju sa mesom, dodati na kockice isečeno i začinjeno povrće. Preliti sa malo vode i vratiti da se peče još 30-ak minuta u rerni. Ručak poslužiti uz raženi hleb.
Obrok bogat belančevinama i životinjskog i biljnog porekla, obezbeđuje sve esencijalne aminokiseline, tj. one koje organizam nije u mogućnosti da sam sintetiše, a koje su mu neophodne za stvaranje sopstvenih belančevina. Ipak, da bi ukupni dnevni unos belančevina bio u granicama preporučenog, za ostale obroke birajte namirnice sa manjim sadržajem belančevina.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 905 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 452.5 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 5.5 g