Kvasac posuti šećerom, preliti toplim mlekom i ostaviti da uskisne.
Penasto umutiti margarin, dodati mast i jaja, promešati, dodati pripremljen kvasac, brašno i ulje i umesiti glatko odnosno ne previše tvrdo testo. Ostaviti testo da se udvostruči oko pola sata.
Testo rastanjiti oklagijom, modlom vaditi perece, premazati umućenim jajetom, posuti lanom i peći u rerni zagrejanoj na 180*C dok ne porumene.
Perece poslužiti tople za doručak uz čašu jogurta.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 53 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 26.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 0.5 g