Toggle Navigation

 

Mafini sa stišnjenom šunkom i sirom

Sir trapist je polutvrdi sir sa 45% mlečne masti. Kora je žute boje i premazana plastičnim premazom. Koristi se kao osnova za pripremanje mnogih jela, lako se riba, seče i topi.

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti margarin, dodati jaja, mleko, kiselo mleko, brašno, so i prašak za pecivo i umutiti smesu.

Dodati prašku šunku i trapist isečene na kockice, promešati i sjediniti.

Kalup premazati margarinom, razliti smesu i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 25 minuta.

Mafine sa šunkaricom i trpapist sirom prohladiti, izvaditi iz kalupa i servirati.

Narendati prostali trapist preko mafina.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 309 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 55 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 154.5 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 27.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g trapist sira
    • 150 g praške šunke
    • 150 g margarina
    • 3 jaja
    • 300 g brašna
    • 200 ml mleka
    • 200 ml kiselog mleka
    • 10 g soli
    • 1 prašak za pecivo