Praziluk sitno iseckati, staviti u činiju, dodati oceđenu tunjevinu i mileram, posoliti, pobiberiti i dobro promešati.
Tepsiju premazati uljem, obložiti sa 4 kore (ostaviti da krajevi vire sa svih strana tepsije), premazati uljem i staviti deo nadeva od tunjevine i milarama. Ponovo staviti kore i ponavljati postupak dok se sastojci ne potroše. Pitu preklopiti korama, ušuškati sa svih strana i iseći na kocke.
U činiji umutiti jaja sa mlekom i preliti pitu. Na kraju posuti susamom.
Zagrejati rernu na 200*C, staviti pitu i peći oko 35 minuta.
Pitu od tunjevine i milerama servirati uz ljuti kečap.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 625 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 312.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g