Toggle Navigation

 

Pita sa mesom

Mleveno meso junetine se može iskoristiti na najrazličitije načine – od pljeskavica i ćufti uvaljanih u prezle koje se mogu kuvati, peći, pržiti i poslužiti kao predjelo, dodatak ili kao glavno jelo. Dinstano mleveno meso se koristi kao za preliv za špagete, mesne lazanje, kanelone i brojna druga primamljiva jela.

Plativoo
Priprema

Iseckati crni luk, propržiti na malo ulja i dodati mleveno meso. Dinstati 5 minuta, posoliti i pobiberiti. Na dno tepsije staviti dve kore za pitu , staviti nadev od mesa, preklopiti sa dve kore i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Pitu iseći na kocke i preliti jajima umućenim sa jogurtom. Peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne porumeni. Pitu sa mesom servirati toplu uz mlečni napitak.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 243 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 46 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 121.5 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

55 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 500 g mlevenog mesa
    • 500 g crnog luka
    • so
    • biber
    • 3 kašike ulja
    • 3 jaja
    • 250 ml jogurta
    • nadev: