Toggle Navigation

 

Rolovane kobasice

Kim je začin koji mesnim proizvodima daje specifičan miris i ukus, sadrži eterična ulja, višemasne kiseline i vitamin C. Deluje protiv nadimanja i problema sa varenjem, bolova u želucu, pospešuje iskašljavanje, zaustavlja razmnožavanje mikroorganizama i stimuliše funkciju bubrega.

Priprema

Radnu površinu posuti brašnom, oklagijom rastanjiti lisnato testo i iseći na 4 jednaka komada.

Premazati senfom, a zatim kečapom. Kobasice staviti na testo, urolovati i poređati u nauljenu posudu.

Žumance i mleko umutiti, premazati rolnice i posuti kimom i susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 15 minuta. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 435 kcal

Natrijum - 1110 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 81 mg

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 48 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal

Natrijum - 555 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 40.5 mg

Belančevine - 12.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g lisnatog testa
    • 4 kobasice
    • 20 g senfa
    • 20 ml kečapa
    • 1 žumance
    • 20 ml obranog mleka
    • kim
    • susam