Zagrejati vodu i mleko. Dodati kvasac, šećer, so, ulje i brašno. Po potrebi dodavati još brašna da se testo ne bi lepilo za ruke.
Umesiti glatko testo, napraviti 12 jufkica i ostaviti da uskisnu. Od svake jufkice formirati rukama dužu traku.
Uzeti zemljanu saksiju, okrenuti je sa dnom na gore i staviti na tacnu. Premazati margarinom i prekriti pek papirom. Četiri trake staviti preko saksije. Ostale trake uplitati kao za pletenu korpu, staviti u tepsiju, premazati umućenim jajetom i ispeći u rerni na 200°C, dok ne porumeni.
Kad je korpica pečena, ohladiti je i polako prevrnuti na tacnu, izvaditi saksiju i pek papir.
Unutra se mogu staviti uskršnja jaja i tako poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 595 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 89 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 87.5 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 297.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 44.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 0.5 g