Čokoladu i margarin rastopiti u šerpici i ostaviti da se prohladi.
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti u činiji penasto belanca, dodati žumanca, šećer, brašno, prašak za pecivo, deo višanja i na kraju čokoladu. Dobro umutiti masu i sipati u prethodno pripremljen kalup. Peći u zagrejanoj rerni na 170*C, 35 minuta.
Razmutiti kakao sa vodom i premazati tortu.
Ostatak višanja staviti u šerpu, dodati vanil-šećer i malo vode, promešati i kuvati par minuta. Gustin razmutiti sa ostatkom vode, pomešati sa višnjama i kuvati dok se sos ne zgusne.
Servirati parče torte na tanjir, preliti sosom od višanja i posuti listićima badema.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 70 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal
Natrijum - 35 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 21.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 0.5 g