Toggle Navigation

 

Rafaelo kuglice

Krajnje jednostavna i brza poslastica, odlična za kulinarske i poslastičarske početke mladih, novih domaćica koje tek treba da otkriju tajne pečenja, filovanja, mešenja kiselog i drugih vrsta testa. Oproban i proveren recept prepisan iz sveske dokazanog poslastičara.

Plativoo
Priprema

Šećer i vodu ukuvati i kad provri dodati puter da se istopi. Skinuti sa vatre i umešati kokos i mleko u prahu. Masu dobro izmešati dok se ne sjedini i ostaviti da se ohladi.

Od smese praviti kuglice, a u sredinu svake stavljati lešnik.

Gotove kuglice uvaljati u kokosovo brašno i servirati na tanjir.

 

Umerenost je najvažnija karakterna osobina neohodna za dugotrajno prihvatanje pozitivnih navika u ishrani i dugotrajno održavanje telesne mase u poželjnim okvirima. Kada su u pitanju poslastice, zaustavite se kada je najslađe.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 55 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 4 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 27.5 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 125 g šećera
    • 60 g putera
    • 40 g mleka u prahu
    • 125 g kokosa
    • 50 g lešnika
    • 125 ml vode