Toggle Navigation

 

Sufle od bele čokolade sa aronijom

Aronija ili sibirska borovnica smanjuje krvni pritisak, a loš holesterol vraća u granice normale. Preporučuje se osobama koje su doživele srčani i moždani udar, jer je izuzetno korisna u fazi oporavka. Nije zanemarljiv ni njen pozitivan uticaj na urinarne infekcije i upalu prostate.

Plativoo
Priprema

Puter rastopiti na pari, dodati belu čokoladu izlomljenu na kockice i rastopiti uz neprekidno mešanje. Preliti slatkom pavlakom, dodati krupno iseckane bademe i brašno, lagano promešati i sjediniti sastojke.

Skloniti sa pare, dodati umućena jaja i ponovo promešati.

Kalupe premazati puterom i posuti mlevenim keksom. Smesom napuniti kalupe do polovine, zatim staviti kandiranu aroniju i ponovo preliti smesom (kalupe ne treba napuniti do vrha).

Sufle staviti u rernu zagrejanu na 270*C i peći oko 4-7 minuta, odnosno dok ne izvire iz kalupa. S

ufle od bele čokolade sa aronijom servirati na tanjir, dekorisati kuglama sladoleda i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 81 mg

Masti - 23 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 100 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 40.5 mg

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g putera
    • 100 g kandirane aronije
    • 200 g bele čokolade
    • 150 g badema
    • 75 g pšeničnog brašna
    • 4 jaja
    • 100 ml slatke pavlake