Penasto umutiti belanca sa šećerom (mutiti sve dok se šećer ne rastopi), dodati kokosovo i pšenično brašno, pažljivo promešati i sjediniti sastojke za koru.
Razliti u kalup i peći koru, u rerni zagrejanoj na 180*C oko 20 minuta.
Na pari umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i promešati.
Gustin razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko zagrejati, zatim dodati gustin i skuvati dok se ne zgusne.
Sjediniti sa smesom od žumanaca i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin, sjediniti sa ohlađenim filom i na kraju dodati izmrvljeni lešnik, kokos i suvo grožđe.
Fil dobro promešati i sjediniti sastojke.
Ohlađenu koru premazati filom, dekorisati šlagom i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1 g