Jabuke oljuštiti i izdubiti. Premazati donju stranu jabuka margarinom i poređati u okrugli kalup obložen pek papirom.
Pomešati orahe i šećer i napuniti jabuke (odgore staviti i polutke oraha). Peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta (povremeno proveriti štapićem da li su jabuke pečene).
Dok se jabuke peku pripremiti smesu za patišpanj: umutiti jaja sa šećerom i brašnom, dodati prašak za pecivo i promešati.
Izvaditi jabuke iz rerne, preliti smesom za patišpanj i vratiti da se peku još 20 minuta.
Gotovu torti uzvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Tortu prevrnuti iz kalupa, staviti na tacnu i dekorisati umućenom slatkom pavlakom.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 106 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 84 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 53 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g