Toggle Navigation

 

Ronlice sa kobasicama i jabukama

Jabuka je voće koje se vrlo dugo može održati sveže. Najbitnije da obezbedite prostor sa što manje svetla, stabilnom, nižom temperaturom, prozračnost (zbog etilena koje ispuštaju) i dovoljnom količinom vlage. U frižideru, u papirnatoj ili plastičnoj ambalaži, možete ih čuvati i do nekoliko nedelja. 

Priprema

Izvaditi nadev iz kobasica u činiju, a jabuke narendati u drugu činiju. Na luku propržiti iseckan crveni i beli luk. Dodati svinjsko meso, meso iz kobasica, začine i prodinstati. Na kraju staviti jabuke i jaje i promešati. Testo razvući na tanji list, iseći na pravougaonike, staviti nadev, preklopiti ivice sa strane i uviti u rolnicu. Poređati u pleh, premazati uljem i ispeći u rerni na 200*C.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Natrijum - 502 mg

Masti - 27 g

Masti (%) - 64 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 251 mg

Masti - 13.5 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 26.5 mg

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

10

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 1 manja crvenog luka
    • 1 cen belog luka
    • 300 g sudžuka
    • 200 g mlevenog svinjskog mesa
    • 2 kašike ulja
    • 1 kašicica kima
    • 2 matovilac salate
    • 1 jaje
    • dodatak jelu
    • biber