Toggle Navigation

 

Pizza vegetariana (posno)

Pica je italijanski specijalitiet, danas poznat i rado pripreman u celom svetu. Osnovu pice predstavlja tanko okruglo testo, premazano sosom od paradajza na koje se zatim stavljaju različiti dodaci u skladu sa afinitetima osobe koja je priprema. Ova vegeterijanska pica je samo jedan od predloga za pripremu, a odlikuje se niskim sadržajem masnoća i bogatstvom belančevina biljnog porekla.

Priprema

Gotovo testo za picu premazati kečapom, posuti kukuruzom i graškom, dodati na polovine isečen čeri paradajz, šampinjone i posuti narendanim tofu sirom.

Staviti da se peče u zagrejanu rernu 180*C, oko 10-ak minuta.

Picu servirati na tanjir uz rukolu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 455 g

Energetska vrednost porcije - 500 kcal

Natrijum - 1645 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 17 mg

Belančevine - 30 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 84 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 227.5 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 822.5 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 6 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 8.5 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 42 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

2

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 gotova podloga za picu
    • 100 ml kečapa
    • 150 g kukuruza šećerca
    • 100 g graška
    • 150 g čeri paradajza
    • 150 g mariniranih šampinjona
    • 60 g rukole
    • 100 g narendanog trapista