Toggle Navigation

 

Torta od sira (čizkejk) sa kornfleksom

šumsko voće je u frižideru najbolje čuvati neoprano. Dovoljno je samo odvojiti oštećene plodove. Zamrznuto voće ostavite da se odmrzava na sobnoj temperaturi nekoliko minuta pre nego što ih stavite u jelo koje se ne mora kuvati.

Priprema

Pomešati mleveni keks i kiselu pavlaku u činiji, a zatim razliti smesu za koru po kalupu. Umutiti slatku pavlaku, dodati sitan sir, šećer, vanil-šećer i kornfleks. Lagano promešati i rasporediti po kori od keksa. Ostaviti da se stegne, ukrasiti šumskim voćem i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 320 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 77 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 160 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 6 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 38.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g mlevenog keksa
    • 200 ml kisele pavlake
    • 250 g sitnog sira od obranog mleka
    • 2 kesice vanil-šecera
    • 300 ml slatke pavlake
    • 150 g kornfleksa
    • 60 g šećera u prahu
    • 400 g šumskog voća
    • kora:
    • krem: