Toggle Navigation

 

Slatki namaz od pomorandže i banane

Gustin je čist kukuruzni skrob koji se koristi za zgušnjavanje tako što se umeša u vruće jelo i kratko se prokuva ili se umeša sa brašnom prilikom pripremanja kolača i potom peče.

Plativoo
Priprema

U šerpi zagrejati sok od pomorandže. Kada proključa dodati med i narendanu koru pomorandže.

Gustin razmutili sa malo vode i zgusnuti pripremljen sok.

Dodati banane isečene na kolutove i lagano promešati.

Servirati slatki namaz uz puter kifle i poslužiti sa sokom od pomorandže. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Natrijum - 170 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 3 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 87 g

Ugljeni hidrati (%) - 90 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Natrijum - 85 mg

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 1.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 43.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 banane
    • 200 ml soka od pomorandže
    • 20 g gustina
    • 30 g meda
    • 4 puter kifle
    • 800 ml soka od pomorandže
    • rendana kora 1 pomorandže